Sidan publicerades senast 2017-10-23
Tillbaka


Barbro Lien Rönn
HR Talent Management, Hogia
Spara/dela med dig:
Startsidan    ARTIKLAR    ARTIKLAR    Artiklar 2017    Accelerated learning ger ny kompetens p tolv veckor    

Accelerated learning ger ny kompetens p tolv veckor

Att tänka nytt i urvalsprocessen samt snabbutbilda nya medarbetare är ett effektivt sätt att skaffa kompetensförsörjning till företaget.

För att lära sig ett nytt yrke och en ny bransch är kravet på en snabbutbildning stor. Det gäller att använda uppgifter som både är praktiskt upplagda och yrkesspecifika, vilket metodiken i accelerated learning gör. Dessutom är det kompetensbehovet hos företaget som står i centrum, så utmaningen är att hitta de personer som söker en ny karriär i en ny bransch men inte vill sätta sig i skolbänken i flera år.

Snabbutbildning till programmerare löser kompetensbristen

Konkurrensen är stor om nyutexaminerade ingenjörer, ekonomer eller programmerare i en mängd branscher. Hogia i Stenungsund arbetar proaktivt med kompetensförsörjning och just nu har de tio personer som snabbutbildas under tolv veckor för att bli programmerare. Det är satsningarna på molnplattformen Hogia Star som gör att efterfrågan på programmerare är stor när systemlösningar för ekonomi och lön flyttar till internet.

Den nya satsningen på accelerated learning uppmärksammades av Dagens Industri och här kan du läsa hela artikeln på di.se.

Större urval av kandidater tack vare slopat förkunskapskrav

Barbro Lien Rönn, på Hogia HR Talent Management, har länge arbetat med kompetensförsörjning och söker hela tiden nya vägar. Accelerated learning påminde Barbro om en redan etablerad utbildningsmetodik hos Hogia, men att hitta kandidater med relevant utbildning är alltid en utmaning. Det gick att lösa genom att tänka nytt i urvalsprocessen samtidigt som Hogia erbjuder en intensivutbildning. Barbro berättar:

- När vi tog bort förkunskapskravet visade 700 personer intresse för att arbeta för oss, och hela 450 påbörjade ett kapacitetstest. Drygt hälften av dem klarade testerna och vi bad dem skicka in sitt CV. 
Det var först när vi fick deras CV som vi fick en uppfattning om hur gamla det var, vilken nationalitet och vilken bakgrund de hade.

Alla tio som går vår snabbutbildning har dubbla kompetenser som är väldigt viktiga för Hogia; en av deltagarna är revisor, en är hr-specialist och en har kört lastbil vilket gynnar Hogia som utvecklar systemlösningar för revisionsbyråer och transportplanering bland annat, avslutar Barbro.
Här kan du läsa Hogias egen artikel i HRinfo om dubbla kompetenser och accelerated learning.


F ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright 1999-2019 Hogia


Tipsa en vn