Sidan publicerades senast 2015-02-13
Tillbaka

Spara/dela med dig:
Startsidan    ARTIKLAR    ARTIKLAR    Artiklar 2015    HR-dagen i Lund 2015    

HR-dagen i Lund 2015

I slutet av januari var det dags för HR-dagen på Scandic Star i Lund. Dagen gav besökarna tillfälle att skaffa sig mer information om olika HR-lösningar. Som en självklar utställare fanns Hogia på plats, som visade både HR- och ekonomilösningar, samt bjöd på föreläsningen ”Från Källaren till Molnet”, om resan från ett källarföretag till en framgångsrik koncern. På plats fanns även flera företag som inriktar sig på hälsa. Psykisk och fysisk hälsa blir allt viktigare för såväl arbetstagare som arbetsgivare och i ett samhälle med höga krav och ett intensivt tempo ökar intresset för hälsa i alla former.

Friskvård och hälsa allt viktigare

Arbetsgivare är mer benägna att teckna omfattande avtal för företagshälsovård men är också beredda att satsa mer på olika funktioner för att förebygga ohälsa. I dag hyr man till exempel avancerade massagestolar för att ge medarbetare möjlighet att varva ner och stressa av en stund på arbetsplatsen och det är också vanligt att man tecknar avtal med friskvårdsanläggningar där man får både träning och kostrådgivning.

Trend: Möjlighet att påverka själv

Det råder också en ökad medvetenhet om vikten av en ergonomiskt anpassad arbetsplats på individnivå. Arbetstagare är i dag mer benägna att byta arbetsplats om de inte trivs och man ställer högre krav på mervärde från sin arbetsgivare idag än för tio år sedan. Personlig coaching, erbjudande om träningskort och förebyggande friskvård är minst lika viktigt som stimulerande arbetsuppgifter. Man får allt mer att göra på sitt arbete och man är inte främmande för att i dag träna på lunchen eller på företagets gym efter arbetstid.  Önskan om en flexibel arbetsmiljö där man får möjlighet att själv påverka sin hälsa, i samarbete med sin arbetsgivare, verkar vara en växande trend.

Annelie Rehn
Driftsättningsansvarig
Hogia Professional Systems AB 

F ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
  Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright 1999-2019 Hogia


Tipsa en vn