Sidan publicerades senast 2014-12-05
Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan    ARTIKLAR    ARTIKLAR    Artiklar 2014    Har du verksamhet i Norge?    

Har du verksamhet i Norge?

I Norge kommer man från och med januari 2015 med en ny rapporteringsordning kring lön. Det innebär bland annat att man istället för att rapportera till flera olika myndigheter (Skatteetaten, NAV och SSB) nu ska rapportera till ett ställe via Altinn. Altinn är en portal för elektronisk överföring mellan näringsliv och offentliga myndigheter.
 
Syftet är att underlätta för företagens redovisning genom att slippa dubbelrapportering till flera myndigheter.
 
A-ordningen har en egen hemsida på Altinn.no/a-ordningen.
 
A-meddelande ersätter bland annat lön och avdragen skatt, årsbesked för lön och sociala avgifter. Uppgifter om arbetsgivaravgift och källskatt, uppgifter om lönestatistik samt anmälan till Aa-registret (arbetstagare och arbetsgivare register).
 
Den nya rapporteringsordningen gäller alla som levererar någon av dessa uppgifter idag och kommer då från 2015 istället leverera till A-meddelande istället.
 

Viktigt

A-meddelande används för rapportering från och med 2015, Lön och koder för avdragen skatt (LTO) försvinner. A-meddelande kan skickas elektroniskt från Hogia Lönn.
A-meddelande skall skickas för varje kalendermånad som du är skyldig att rapportera för. Lön och källskatter kommer ha samma betalningsfrister som tidigare.
 
Terminsuppgifter kommer inte att längre lämnas. Lön och avdragen skatt samt årsredovisning för arbetsgivare skall inte längre lämnas in. Inlämningen 2015 som avser 2014 blir den sista.

Thor Johnsson
Affärsutvecklare, Hogia


F ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
  Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright 1999-2019 Hogia


Tipsa en vn