Sidan publicerades senast 2016-07-08
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2016 »   Hållbart, enkelt, korrekt – Sverige har äntligen vaknat »   

Hållbart, enkelt, korrekt – Sverige har äntligen vaknat

Tänk dig dagen då du har en inloggning till allt, där uppgifter endast läggs upp en gång, där du får in alla kollektivavtalsregler elektroniskt, där personuppgifter hämtas automatiskt och då all rapportering går till rätt myndighet med ett knapptryck, utan att du behöver exportera, importera och logga in på sju ställen. Du förstår själv att den dagen inte är här ännu, men jag tror faktiskt att den närmar sig!

Allt mer ska automatiseras och standardiseras, det låter väl inte jättespännande kanske. Men om man sätter sig in i ämnet utifrån perspektivet som en administratör eller företagare, så inser man snart att det för med sig mycket positivt.

Jag är engagerad i ett flertal forum, där vi driver på kring förändring i en riktning som ska göra det enklare för företag att göra rätt. Utgångspunkten är att det ska vara enkelt att få in uppgifter och att lämna ifrån sig dem.

Plötsligt händer det

Nu under 2016 ser vi plötsligt att alla vaknat till liv samtidigt. Tekniken är mogen för att ta nästa steg mot det där papperslösa samhället man så länge har pratat om, men som vi inte sett så mycket av. Sverige förbereder och rustar sig nu för att ta några viktiga kliv framåt i dessa frågor.

Skatteverket, Bolagsverket, banker, arbetsgivarorganisationer och programvaruleverantörer är bara några utav de som ser över hur de ska kunna förenkla för oss alla genom att automatisera och standardisera flöden. Ett stort antal administrativa sysslor och transaktioner vi hanterar dagligen görs många gånger helt i onödan i flera led och i värsta fall för hand.

Är ditt företag med på tåget?

Det handlar inte om att vi ska vara så effektiva eller så "snåla" som möjligt, utan det handlar om hållbarhet. Digitalisering och automation är en miljöfråga i allra högsta grad och något som är oerhört viktigt att ha med sig i sin verksamhet.

Långsiktighet och hållbar IT är nyckelord för oss på Hogia och vi vill så gärna få fler att hoppa på tåget. Genom att vi alla gör oss medvetna om dessa frågor kan vi påbörja det viktiga och spännande arbetet och börja ställa krav på omvärlden utifrån detta perspektiv.

Har ni på ert företag funderat över hur ni ska arbeta med frågor kring digitalisering, automation och hållbarhet?  

Läs gärna artikeln kring hållbarhetsredovisning Bra att regeringen är tydlig i hållbarhetsfrågan  eller om hur vi tänker kring hållbarhet och våra ansvar Hållbar IT »

Läs gärna mer om hållbara HR-lösningar här Hogias HR-lösningar »

Lina Stenback
Bolagschef
HR Products

FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
  Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2019 Hogia  


Tipsa en vän