Sidan publicerades senast 2018-02-06
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   Fler sporter kan ge rätt till friskvårdsbidrag »   

Fler sporter kan ge rätt till friskvårdsbidrag

Efter en dom i Högsta förvaltningsrätten anser nu Skatteverket att även dyrare sporter som exempelvis golf och ridning kan omfattas av friskvårdsbidraget.

Dessa sporter har tidigare inte klassats som enklare form av motion eftersom det bland annat kräver dyrare utrustning. Men nu har Skatteverket kommit med ett ställningstagande där de förtydligar vad som gäller, och där framgår bland annat följande:

  • För att friskvårdsbidraget ska omfattas av reglerna om skattefri personalvårdsförmån krävs att friskvårdsbidraget erbjuds med lika stort belopp och på samma villkor till hela personalen.
  • Beloppet som erbjuds måste vara av mindre värde. Skatteverket anser att ett belopp om 5 000 kr inklusive moms per anställd och år utgör ett mindre värde. Om arbetsgivaren erbjuder de anställda ett högre friskvårdsbidrag än 5 000 kr ska de anställda förmånsbeskattas för det belopp som överstiger 5 000 kr om aktiviteten som sådan uppfyller kraven på enklare slag.
  • Friskvårdsbidraget kan endast användas för motions- och friskvårdsaktiviteter som är av enklare slag.
  • En aktivitet som kostar mer än 1 000 kr inkl. moms för ett tillfälle uppfyller inte kraven för enklare slag och mindre värde.

I ställningstagandet kan du läsa fler exempel. Skatteverket har även sammanställt information om personalvårdsförmåner där det längre ner på sidan finns länkar till listor med exempel på skattefritt eller inte för den anställde.


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2018 Hogia  


Tipsa en vän