Sidan publicerades senast 2017-12-15
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   

Artiklar 2017

Kim Samuelsson – Hogia

Fler branscher får krav på personalliggare

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att även företag med verksamhet inom fordonsservice, kropps- och skönhetsvård samt grossistverksamhet med livsmedel och tobak ska föra personalliggare. Syftet är att motverka svartarbete och enligt förslaget ... Läs mer »

Malin Samuelsson – Produktägare, Hogia

Dags att göra årlig kontrolluppgift, för näst sista gången

Månatlig arbetsgivardeklaration istället för årlig kontrolluppgift införs stegvis nästa år, så i januari kan det vara näst sista gången du gör kontrolluppgift på det gamla vanliga sättet. Men vad innebär det nya sättet med utökad ... Läs mer »

Frida Gustafsson – Produktägare, Hogia

Är du personuppgiftsansvarig?

Om ditt företag lagrar personuppgifter i ett system är det du som ansvarar för, och bestämmer ändamålet, för personuppgifterna. Du är alltså personuppgiftsansvarig och därmed skyldig att lämna ut uppgifter till den registrerade, men det finns fler ... Läs mer »

Julklappar till anställda och kunder?

Många företag vill visa sin uppskattning till medarbetare och kunder genom att ge en liten julklapp. Men det finns några skattemässiga regler att tänka på för att göra rätt. Vad är avdragsgillt och när kan det bli ... Läs mer »

Frida Gustafsson – Produktägare, Hogia

Är du förberedd på GDPR?

Nästan hälften av alla företag är beroende av personuppgifter för att kunna driva sin verksamhet. GDPR, den nya dataskyddsförordningen, träder i kraft den 25 maj 2018 så frågan är - hur förberedd är ... Läs mer »

Alla är överens – företagshälsovård ger positiva effekter

Arbetsgivare och fackföreningar kan ha olika åsikter om många saker, men i en undersökning om effekterna av företagshälsovård är de helt överens. ... Läs mer »

Barbro Lien Rönn – Talent Mangement, Hogia

Accelerated learning ger ny kompetens på tolv veckor

Att tänka nytt i urvalsprocessen samt snabbutbilda nya medarbetare är ett effektivt sätt att skaffa kompetensförsörjning till ... Läs mer »

Kvinnorna knappar in på männens löner

Vid jämförelse av lönestatistiken för 2016 och 2015 visar det sig att löneökningen för kvinnor är högre än för männen. Det har inte hänt på över 10 år, men än är det långt kvar till jämställda ... Läs mer »

Barbro Lien Rönn - Talent Management, Hogia

Dubbla kompetenser kan lösa kompetensbristen

Många branscher är idag drabbade av kompetensbrist och söker nya medarbetare med ljus och lykta. Ett bra alternativ är att själv arbeta proaktivt ... Läs mer »

Äntligen dags för septemberstatistiken

Ditt arbete med statistiken för årets löner till SCB och Svenskt Näringsliv är viktig både för Sverige och dess ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2019 Hogia  


Tipsa en vän