Sidan publicerades senast 2018-12-13
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   

Artiklar 2018

Skattefri förmån av hälso- och sjukvård slopas 1 juli 2018

Regeringen föreslår ett stopp för skattefri sjukvård för anställda som får sjukvård betald av sin arbetsgivare. Eftersom hela 70 % av alla med privat sjukförsäkring i Sverige fick den betald av sin arbetsgivare innebär det att 450 000 personer ... Läs mer »

Erik Douglasson – HRexpert, Hogia

Så förbereder du dig för arbetsgivardeklaration på individnivå

Den omfattande förändringen att skicka individuella uppgifter för arbetsgivardeklaration månadsvis, istället för årlig kontrolluppgift, införs stegvis under 2018 och fullt ut från januari 2019. Blir lagregleringen till det bättre eller blir det ännu ... Läs mer »

Höjt avdrag för representationsgåvor 2018

Skatteverket har publicerat nya allmänna råd om avdrag för representation. Där framgår bland annat att beloppet för avdragsgill representationsgåva är höjt från 180 till 300 kr exklusive moms per person från och med ... Läs mer »

Kan hälsofrämjande åtgärder påverka företagets resultat?

Kompetensen om hälsofrämjande åtgärder är ganska låg bland svenska företag. Vi borde prata mer om långtidsfriska och investera i de mänskliga resurser som finns i verksamheten. Tankarna virvlar efter en frukostförläsning med Jan Winroth från ... Läs mer »

Lönepodden - intressanta diskussioner om aktuella ämnen

Lönepodden är en ny helt inspirationskanal för yrkesområdet lön. Först ut är något som verkligen berör dig som arbetar med löner; den kommande rapporteringen av individuppgifter i ... Läs mer »

Fler sporter kan ge rätt till friskvårdsbidrag

Efter en dom i Högsta förvaltningsrätten anser nu Skatteverket att även dyrare sporter som exempelvis golf och ridning kan omfattas av ... Läs mer »

Arbetsgivare måste bevilja ledighet vid värnpliktstjänstgöring

Värnplikten har varit vilande sen år 2010, men nu återinförs skyldigheten att göra värnplikt. Har du anställda som blir kallade och uttagna till grundutbildningen är du skyldig att bevilja ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2019 Hogia  


Tipsa en vän