Sidan publicerades senast 2018-12-13
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2018 »   

Artiklar 2018

Säkra din framtida lönekompetens

Srf konsulterna, branschorganisationen för redovisning och lön, har tagit fram en auktorisation för lönekonsulter. Syftet är att ge både arbetsgivare och konsulter, med hög kompetens inom löneområdet, en tydlig kvalitetsstämpel. HRinfo hoppas på ... Läs mer »

Personalrelaterade regler är tillväxthinder enligt företagare

Tillväxtverket genomför med jämna mellanrum Sveriges största undersökning hos små och medelstora företag, för att undersöka hur de ser på möjligheterna att utveckla verksamheten i framtiden. Det visar sig att personalrelaterade regler är det som ... Läs mer »

Karensavdrag istället för karensdag införs 1 januari 2019

Karensdagen försvinner och ersätts med ett karensavdrag på 20 procent av en genomsnittlig veckoersättning. Syftet är att det ska bli mer rättvist för bland annat de som arbetar obekväma arbetstider såsom sjuksköterskor, poliser och ... Läs mer »

Höjt inkomsttak i sjukförsäkringen från 1 juli 2018

I höstas beslutade riksdagen att höja inkomsttaket för beräkning av sjukpenninggrundande inkomst (SGI) från 7,5 prisbasbelopp till 8. Det innebär en ökning med nästan två tusen kronor och inkomsttaket motsvarar nu en månadslön på 30 333 ... Läs mer »

Lathund om jämställdhet från SCB

Statistiska centralbyrån (SCB) har släppt en ny fickbok med statistik med jämställdhetsperspektiv. Den här statistiken beskriver samhällsutvecklingen och visar situationen inom ett stort antal områden. Kanske kan det ge underlag och inspiration till ... Läs mer »

Kim Samuelsson – Hogia

1 juli ska fler branscher använda personalliggare i sin verksamhet

Det är företag med verksamhet inom fordonsservice, kropps- och skönhetsvård samt grossistverksamhet med livsmedel och tobak som får krav på att föra personalliggare enligt förslaget. För dessa branscher är det helt nytt men många har redan en ... Läs mer »

Hur kan datadriven HR utveckla din bransch?

Hogia arrangerar för andra året i rad Bemanningsdagen och har många spännande talare inom bland annat juridik, rekrytering och förändringsledning. En av talarna är Anna Hamilton som har den spännande titeln People Analyst, men vad innebär ... Läs mer »

Semester redan? Ja i alla fall i lönesystemen

För alla arbetsgivare som följer semesterlagens semesterår, 1 april till 31 mars, så är det nu dags att göra semesterberäkningen i lönesystemet så att alla medarbetare får sina nya betalda semesterdagar. Men det finns mer att göra inför ... Läs mer »

Skattereduktion för fackföreningsavgift återinförs 1 juli 2018

I slutet av förra året kom propositionen om att återinföra skattereduktion på fackföreningsavgift. Det togs bort 2007, men nu vill regeringen återinföra det för att värna den svenska modellen på ... Läs mer »

Skattefri förmån av hälso- och sjukvård slopas 1 juli 2018

Regeringen föreslår ett stopp för skattefri sjukvård för anställda som får sjukvård betald av sin arbetsgivare. Eftersom hela 70 % av alla med privat sjukförsäkring i Sverige fick den betald av sin arbetsgivare innebär det att 450 000 personer ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
  Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2019 Hogia  


Tipsa en vän