Sidan publicerades senast 2012-12-18
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2012 »   

Artiklar 2012

Jobbet viktigare än familjen för att nå lycka

När HR-koncernen Wise group frågade 5 000 svenskar om vilka faktorer som driver lycka framstod god hälsa som viktigast, liksom att man är nöjd med hushållets ekonomiska situation. ... Läs mer »

Dags för lönekartläggning?

Vart tredje år ska arbetsgivare göra en lönekartläggning och analys. Arbetsgivarna granskas av Diskrimineringsombudsmannen, vilket ... Läs mer »

Rekrytera inte på magkänsla!

"Gå på magkänslan", brukar vara ett säkert kort. Dock inte alltid i en rekryteringssituation. Det menar psykologen och författaren Åsa-Mia ... Läs mer »

Han vände dyslexin till sin fördel

"Antingen blir du fängelsekund eller så blir du miljonär." Det var vad Richard Branson, grundaren av Virgin Group, fick höra när han valde att hoppa av skolan vid 16 års ... Läs mer »

Ledarskap, kreativitet och glädje går hand i hand

Det är skillnad på att känna glädje på jobbet och att känna glädje i jobbet. Det menar Pontus Bodelsson och understryker vikten av att jobba med medarbetarens ... Läs mer »

Ny teknologi – bra för både livspusslet och personalomsättningen

Är du ständigt uppkopplad, online och nåbar? Tekniken har onekligen förändrat vårt sätt att arbeta och borta är de dagar då "stänga av" verkligen betydde stänga ... Läs mer »

Glöden falnar när chefen drunknar

Var fjärde chef säger sig ägna mer än hälften av sin arbetstid åt administration. Det framgår i en undersökning som tidningen Chef låtit göra bland 2 200 ... Läs mer »

Tänk nytt, tänk om

Agila metoder inspirerar till att tänka i helt nya banor kring hur vi samarbetar, rekryterar, sätter mål och ger feedback. ... Läs mer »

HR – ständigt missförstått och ifrågasatt?

- Det är bara att inse att HR tillhör en verksamhet som ständigt är missförstådd och ifrågasatt. Därför gäller det att ta alla tillfällen till att förklara varför man gör en viss insats och på vilket sätt den stödjer affären, ... Läs mer »

Bloggduell ska lyfta arbetsmarknadsfrågor

Under fem veckor utmanar Almega och fackförbundet Unionen varandra i en öppen bloggduell. Exempel på ämnen som kan komma att diskuteras är ungdomsarbetslöshet, kompetensutveckling och ... Läs mer »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2019  
Artiklar 2018  
Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
  Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2019 Hogia  


Tipsa en vän