Sidan publicerades senast 2017-07-07
« Tillbaka
Spara/dela med dig:
Startsidan »   ARTIKLAR »   ARTIKLAR »   Artiklar 2017 »   Skatteverket förtydligar om arbetsgivardeklaration på individnivå »   

Skatteverket förtydligar om arbetsgivardeklaration på individnivå

I mitten av juni presenterade Skatteverket sina ställningstagande kring arbetsgivardeklaration på individnivå, som kommer att införas i två steg 2018 och 2019.

Skatteverket beskriver i ett så kallat ställningstagande vilka företag som omfattas av övergångsbestämmelsen och ska börja redovisa på individnivå den 1 juli 2018. Det är företag som har fler än 15 anställda och bedriver restaurang-, frisör- tvätteri- eller byggverksamhet och är skyldiga att redovisa personal i personalliggare. Den 1 januari 2019 börjar reglerna gälla alla andra arbetsgivare, cirka 400 000 stycken i Sverige.

Enligt Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson är införandet av arbetsgivardeklaration på individnivå en viktig åtgärd för att företag ska kunna konkurrera på lika villkor. Idag redovisar arbetsgivare avdragen skatt som en klumpsumma där beloppet inte delas upp på specifika anställda. Med det nya sättet att redovisa kopplas utbetalda löner och avdragen skatt redan från början till respektive anställd. Läs Skatteverkets pressmeddelande här.

Skatteverket redovisar också i sina ställningstagande hur avrundning av belopp ska göras samt hur återkrav ska hanteras. Se länkar längst ned i artikeln.

Vill du lära dig mer om arbetsgivardeklaration på individnivå?

Välkommen till vår användarkonferens i höst, vi har platser kvar 30/11 – 1/12. Under de här två dagarna ska vi bland annat berätta vad arbetsgivardeklaration på individnivå innebär. Läs mer om konferensen på Görvälns Slott i Järfälla och anmäl dig här  

Källa Skatteverket:
Arbetsgivardeklaration på individnivå – företag som ska redovisa från den 1 juli 2018 »
Arbetsgivardeklaration på individnivå – avrundning av redovisat belopp och vid beräkning av arbetsgivaravgifter 
Arbetsgivardeklaration på individnivå – rättelser »


FÅ ALLA NYHETER DIREKT I DIN MEJL


ARTIKLAR  
Artiklar 2018  
  Artiklar 2017  
Artiklar 2016  
Artiklar 2015  
Artiklar 2014  
Artiklar 2013  
Artiklar 2012  
Copyright © 1999-2018 Hogia  


Tipsa en vän